Skoleboller

Skolebollene smaker godt både med og uten melisglasur og kokosmasse.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Skoleboller

Noen kaller disse bollene for skolebrød, andre sier skoleboller. Vi fikk oppskriften fra håndballspilleren Else-Marthe Sørlie Lybekk da vi spurte etter favorittene til deltakerne i TV-serien Mesternes mester.

Slik gjør du

Smelt smøret og bland det med melken. Varm melken til den er fingervarm, maksimum 37 grader. Løs opp gjæren i væsken.

Tilsett sukker og salt. Ha i hvetemel til deigen slipper bollen. Bollene blir kompakte hvis du har i for mye hvetemel.

La deigen heve til dobbel størrelse. Trill boller, lag fordypning i midten og fyll med vaniljekrem. Pensle bollene med egg, og stek dem i cirka ti minutter på 225 grader.

Når bollene er kalde pyntes de med melisglasur og dyppes i kokos.

Kilde: Else-Marthe Sørlie Lybekk i TV-serien «Mesternes mester» 2017