Laster innhold, vennligst vent..
Rød karri med kylling

Kylling med rød karripasta, chili og sjampinjong.

Foto: Pål Berg Mortensen / NRK

Rød karri med kylling

Langrennsløper Eldar Rønning velger seg en kyllingrett med snev av Asia som sin favoritt.

Slik gjør du

Når deltakerne i TV-serien «Mesternes mester» blir utfordret på hva de har som favorittrett, velger skiløper Eldar Rønning en asiatisk gryterett fra Ole Martin Alfsens kokebok «Hverdagsmat – middag for alle».

Sett over risen med en gang. Den tåler å stå mens du lager ferdig gryta.

Kutt grønnsakene, strimle kyllingen og sett alt klart til steking i separate skåler.

Stek kjøttstrimlene i en wok eller dyp stekepanne til de er gylne. Gjør det i flere omganger, da går det raskere, og resultatet blir bedre. Legg kjøttet over i et fat etter hvert som det blir ferdig. Når du er ferdig med kyllingen, steker du soppen gyllen i den samme panna før du løfter den ut. Nå er det løkens tur, den skal stekes gyllen og bløt. løft opp og legg sammen med kylling og sopp.

La panna bli varm igjen. Løft av det kalde fettet som danner seg som et lag øverst i kokosmelkboksen. Tilsett dette fettet og karripasta i woken, la det småkoke i 2–5 minutter til fettet skiller seg.

Til sett resten av kokosmelka, kok opp. Til sett sukkererter, kylling, sopp og løk. Kok opp, ha eventuelt i chili og la det hele småkoke i ytterligere 3–4 minutter. rett før servering tilsetter du koriander og saften av en lime. Gryta må ikke koke etter dette.

Server med ris.

Kilde: Ole Martin Alfsens «Hverdagsmat – middag for alle» valgt av Eldar Rønning i «Mesternes mester»