Friterte løkringer på en lyseblå flate. Litt av en hamburger ute til høyre.

Friterte løkringer kan fort bli fast følge til hamburgeren.

Foto: Sara Johannessen

Friterte løkringer

Sprø, hjemmelagde løkringer som friteres i olje er perfekt til hamburger og biff. For å få den sprø kanten, dyppes dei tempurarøre laget med øl.

Slik gjør du

Rens løken og del den i 5 millimeter tykke skiver.

Frigjør én og én løkring, og ha de i en bolle med hvetemel.

Frityrrøren

Bland alle ingrediensene til en jevn og tykk pannekakerøre.

Varm oljen til 180 grader.

Vend løkringene i hvetemel, og ta én og én ring og dypp i frityrrøren med en pinsett.

Legg løkringene i varm olje og vent 15 sekunder med neste ring, så de ikke klistres sammen.

Stek dem til de blir gyllenbrune og sprø.

Kilde: Bent Stiansen i «Gratulerer med dagen!» /NRK