Lemonies

Lemonies, sitronkake med sitronglasur og rosa pynt.

Foto: Marit Hegle

Lemonies

Lemonies er små, saftige sitronkaker som kan minne om brownies – men med en frisk sitronsmak.

Slik gjør du

Visp meierismør og sukker til det er lyst og luftig. Rør inn egg og eggeplomme, men rør godt mellom hvert egg du tilsetter. Rør inn sitronsaft og sitronskall. Tilsett salt og sikt inn hvetemel og mandelmel og vend dette forsiktig inn med en slikkepott.

Fordel røren i en bakepapirkledd liten langpanne. Jeg benyttet en firkantet form på ca 24*24 cm. Hvis du ikke har en firkantet form så kan kaken stekes i en rund form med diameter på 26 cm.

Kaken stekes midt i ovnen, på 180 grader over/undervarme, i 20 minutter. La kaken bli helt avkjølt i formen.

Når kaken er helt romtemperert blander du sammen melis, sitronsaft og tilsetter vann til du får en tykk melisglasur som er så vidt rennende. Smør glasuren utover kaken. Strø gjerne over litt fargerikt strøssel. Skjær i små firkantede stykker.

Kaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet hvis du oppbevarer den i en tett boks. Server kaken romtemperert.

Tips

Hvis du ikke har en form med akkurat rette størrelse så går det helt fint. Jeg vil heller anbefale å gå ned i størrelse på formen istedenfor opp slik at kaken ikke blir for flat.

Hvis du ikke har mandelmel, kan det fint byttes ut med hvetemel.

Kilde: Marit Hegle