Oreokake

Oreokaken består av en seig, myk browniebunn med et lag ostekrem, oreokjeks, sjokolademousse og den toppes med et lag fløtekrem med oreosmuler.

Foto: Marit Hegle

Oreokake med myk browniebunn

Oreokaken har blitt en favoritt i mange hjem, og det er ikke uten grunn. Denne kaken er enkel å lage og den smaker helt himmelsk, ifølge Marit Hegle.

Slik gjør du

Finn fram en rund kakeform på 22 centimeter i diameter. 24 centimeter går også, da får du bare en litt lavere kake, og må forkorte steketiden på browniebunnen med 5 minutter.

Browniebunn

Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme.

Smelt smøret på medium varme i en stor kjele. Når smøret er helt smeltet fjernes kjelen fra varmen og kakaoen røres inn i smøret. Rør inn eggene, deretter sukkeret. Sikt hvetemel og vaniljesukker over i kjelen. Bruk en håndvisp og rør til alt melet er jevnt fordelt.

Legg et ark bakepapir i bunnen av den runde kakeformen. Hell over røren.

Stek bunnen i cirka 30 minutter, midt i ovnen. Avkjøl på rist.

Ostekrem

Visp kremost og melis til blandingen så vidt har blitt litt rennende. Pisk kremfløten til en bløt krem. Bland fløtekremen og kremosten forsiktig sammen med en slikkepott.

Løsne browniebunnen fra kakeformen. Kle innsiden av sidene til kakeformen med blank kakeplast eller bakepapir, legg browniebunnen tilbake i formen.

Fordel ostekremen over bunnen. Stryk kremen så jevnt som mulig utover.

Grovhakk oreokjeksene og fordel dem jevnt over ostekremen. Sett kaken i kjøleskapet mens sjokolademoussen lages.

Sjokolademousse

Grovhakk sjokoladen. Smelt den på svak varme i mikrobølgeovnen, eller over et vannbad. Visp eggeplommer, melis og 0,5 desiliter kremfløte godt sammen med en visp. Hell forsiktig sjokoladen over eggeblandingen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden.

Pisk resten av kremfløten (1,5 desiliter) til en bløt krem. Vend halvparten av kremen inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott. Når alt er jevnt fordelt røres resten av kremen forsiktig inn. Fordel sjokolademoussen over ostekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet.

Oreokrem

Del oreokjeksene og skrap vekk det hvite fyllet. Knus kjeksene med en stavmikser eller kjøkkenmaskin til de blir helt finknust. Pisk krem av fløte, melis og vaniljesukker. Når kremen er ferdig pisket vendes oreosmulene forsiktig inn. Fordel kremen over sjokolademoussen.

Dersom du ønsker å sprøyte ut noen små topper langs kanten av kaken, slik Marit har gjort, så gjemmer du igjen cirka ¼ av kremen til dette.

Dekor

Fordel grovhakket oreokjeks jevnt over toppen av kaken. Dryss over litt sjokoladesaus/smeltet sjokolade.

Fyll litt oreokrem i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt ut små topper langs kanten av kaken. Fordel gjerne noen friske bær på toppen av kaken.

Før servering fjernes kakeformen og kaken flyttes over til et pent serveringsfat.

Tips

oreokake

Slik kan kaken pyntes.

Foto: Marit Hegle

Kilde: Marit Hegle