Bringebærkake

Mandelbunn med sjokolade og bringebærmousse.

Foto: Marit Hegle

Bringebærkake

Bringebær og sjokolade er en himmelsk kombinasjon. Denne kaken krever litt arbeid, men resultatet blir friskt og lekkert.

Slik gjør du

Mandelbunn

Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme. Hakk mandlene i en food processor, eller bruk en mandelkvern. Visp eggedosis av melis og egg. Vend inn mandlene. Kle bunnen av en 20 cm kakeform med bakepapir. Fordel røren i formen og stek midt i ovnen i 25 minutter. Avkjøl.

Sjokoladeganache

Grovhakk sjokoladen. Kok opp fløten i en kjele. Fjern kjelen fra varmen, tilsett sjokoladen og rør med en slikkepott til all sjokoladen er løst opp. Pensle sjokoladen over kakebunnen til du har et jevnt lag som dekker hele bunnen.

Bringebærmousse

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Varm opp bringebær og sukker i en kjele mens du rører. Når det starter å ryke, fjerner du kjelen fra varmen. Press bringebærene gjennom en sikt og få ut så mye væske fra bringebærene som du klarer. I en kjele varmer du opp cirka 3 ss av bringebærkraften. Når den ryker, fjerner du kjelen fra varmen. Press vannet ut fra gelatinplatene og løs dem opp i den varme bringebærsaften.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til en bløt krem. Rør den varme bringebærsaften (den som inneholder gelatinen) sammen med resten av bringebærsaften. Rør deretter alt inn i fløtekremen med en slikkepott. Hell så bringebærmoussen over sjokoladen på kakebunnen. La kaken stå i kjøleskapet et par timer.

Topping

Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk kun 4 dl vann. La geleen avkjøle seg til den nesten begynner å stivne. Dekk toppen av kaken med bringebær. Hvis bringebærene er veldig store kan de deles i to før de legges på kaken. Hell over gele til litt av bærene er dekket. Deretter bruker du en pensel og pensler over bærene slik at de får et tynt lag gele over seg. Avkjøl i kjøleskap.

Kilde: Marit Hegle