Syrlige epler og svinepålegg

Enkelt, friskt og godt: To typer epler sammen med svinepålegget du liker best.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Syrlige epler og svinepålegg

Herlig snacks hvor eplenes syrlighet bryter med fettet fra svinekjøttet. Tilbered skivede epler med syltete sennepsfrø og eplebiter i søt epleeddik.

Slik gjør du

Eplebiter i eddik

Skrell eplene og skjær dem i terninger. Kok opp sukker og eddik. Bland i eplebitene og la koke på svak varme i 10 minutter.

Epler med sennepsfrø

Syltede sennepsfrø lager du ved å koke dem i en del eddik, to deler sukker og tre deler vann.

Skiv eplene tynne ved å bruke en mandolin. Bland med sennepsfrø og olje.

Server som tilbehør til 4–5 ulike typer svinekjøtt. Pynt med urter.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE