Laster innhold, vennligst vent..
Kokt kreps med majones og potet

Kokte kreps med majones og brød, dill og poteter.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Kokte kreps med majones og poteter

Kokte kreps er et godt mellommåltid eller en lett middag. Filip Langhoff tilsetter kjørvel med toner av anis og lakris, mens majonesen gir syrlighet.

Slik gjør du

Kraft

Skjær fennikelen og løken i grove biter og stek dem i pannen, uten olje!
Legg i dillstilker og spansk kjørvel (om du har fått tak i) sammen med frø fra spansk kjørvel og en god klype salt. Hell på cirka 3 liter kokende vann. Kok krepsene i cirka to minutter. Løft ut krepsene og kok potetterningene i samme kraften.

Majones

Visp egget og hell sakte oljen imens du fortsetter å vispe.

Server kreps, poteter og majones sammen med ferskt brød.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE