Laster innhold, vennligst vent..
Helstekt and med konjakksaus og pastinakk

Helstekt and er luksusmat. Enda flottere blir det med konjakksaus og gode grønnsaker.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Helstekt and med konjakksaus og pastinakk

Prøv helstekt and med konjakksaus og pastinakk, der sausen lages på andebein som smaksettes med konjakk, hvitvin, einerbær og fløte.

Slik gjør du

Forbered endene

Gni inn endene med salt og pepper. Tilbered fyllet: Bland en skivet løk, grovhakket rosmarin og blad fra 2–4 pastinakker sammen med en god klatt smør. Fyll endene med blandingen.

Fløtesausen

Skiv løken og stek den i smør. Ha oppi andebeinene og stek sammen med løken. Ha i einerbær, konjakk og vin.

Hell i buljong og la koke. Bruk en god buljong eller lag din egen som i denne oppskriften på rillette med andelår. Ha til slutt i fløten og sil sausen. Smak til med smør som blandes inn med stavmikser.

Grill endene

Bind opp endene slik at fyllet ikke faller ut. Legg dem på grillen og grill etter anvisninger for din grill. Bruk termometer og pass på at kjernetemperaturen blir 52 grader. Grill de hele pastinakkene.

Kilde: FILIP LANGHOFF I TV-SERIEN FRÅ JORD TIL BORD/YLE