Ris i kraft med kreps

Arroz caldoso med kreps og urtesnaps.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Ris i kraft med kreps

Arroz caldoso er en typisk spansk rett som minner om en fuktig risotto. Den serveres ofte med skalldyr. Filip Langhoff lager sin nordiske variant med kreps.

Slik gjør du

Kok kraft på gårsdagens krepseskall med samme oppskrift som krepsesuppe.

Finhakk løken og karamelliser den i olje. Når den begynner å bli gyllen tilsettes litt sukker.

Tilsett tomatpuré og ris. Når risen begynner å bli blank tilsettes varm kraft, 5 desiliter om gangen. La kraften koke inn mellom hver gang de to første gangene. Den siste gjør risen fyldig og rennende. Smak til med salt, sitron og pepper.

Kok krepsene i saltet vann med litt dill i cirka to minutter. Pynt med kokte kreps og nyhakket dill og sitronbåter.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE