Suppe på kreps

Krepsesuppe med tomat, fennikel og hvitvin.

Foto: Marika Hill / Five Corners Productions

Suppe på kreps

Filip Langhoff tar vare på krepseskallene fra gårsdagens krepselag og lager en suppe med smak av tomat, fennikel og hvitvin.

Slik gjør du

Hakk løken i grove biter. Ta vare på bladene, hvis du har. Hakk fennikelen og ta vare på de grønne stilkene og bladene.

Skyll krepseskallene nøye i rennende, kaldt vann så det ikke blir for salt. Fres krepseskallene i oljen til de får litt farge. Tilsett hakket løk, fennikel og dill. Tilsett tomatpuré. Når den er frest hell på vin. La det koke opp. Tilsett vann. La det koke i 10 minutter.

Sil suppen. Serveres med finskårede blader og stilker fra løk og fennikel, tomatterninger og finhakket fennikel. Legg på krepsekjøtt på toppen, hvis du har litt igjen fra krepseskivene.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE