Pasta bolognese i en mørk skål tippet med fersk basilikum.

Pasta bolognese med eit krydderløft. Ein annan rett som «poppar» med kardemomme er chili con carne.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Pasta bolognese med kardemomme

Gi heilt vanlege kvardagsretter ein liten vri. Kardemomme i varme retter er vanleg i India. Krydre pasta bolognese med litt kardemomme, og du får nytt liv i denne klassiske retten.

Slik gjør du

Fres løk og kvitløk til han er mjuk i litt olje.

Brun kjøttdeigen saman med løken.

Tilset dei andre ingrediensane.

La sausen småkoke ei stund slik at smakane blir intensiverte.

Smak til med salt, svart pepar, paprika og tørka oregano.

Kok ein god favorittpasta og topp med basilikum, nykverna svart pepar og riven ost.

Tips

Pasta bolognese med kardemomme toppet med fersk basilikum

Italienarane et bolognese-sausen aller helst med tagliatelle – men du kan også bruke annan type pasta.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Kilde: Ella Grüssner Cromwell Morgan frå TV-serien Strömsö