Slik gjør du
Kok tapiokaen etter instruksjonane og skyll den deretter grundig.
Tapiokaperler tar svært lett til seg smaken til retten den blir brukt i. Dei er kvite, og nesten gjennomsiktige etter koking.
Foto: Carina Ahlskog / YLEHell soyaen på tapiokaperlene og la dei trekke i nokre timar, gjerne over natta.
Tapiokaperlene tar farge til seg like godt som smak. Her har dei stått i soya nokre timar.
Foto: Carina Ahlskog / YLEKrydre havrefraiche med litt peparrot, salt og pepar.
Skjær agurken i tynne skiver på langs.
Del og ta ut kjernen av avokadoen. Ta vare på skalet.
Ha litt havrefraiche i botnen av skalet.
Grill agurkskivene og avokadoen i ein tørr panne på høy varme, så de får litt overflate.
Legg deretter mindre bitar, som salat, i avokadoskalet.
Topp med småbitar av grilla avokado og grilla agurk.
Topp vidare med tapiokaperler og plukka dill.
Riv til slutt litt peparrot over.
Tips
Tapiokaperler får du kjøpt i asiatiske matbutikkar.
Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE