Delikat avokado-forrett med tapiokaperler, havrefraiche og dill. Retten er servert i skallet av avokadoen.

Bruk skalet som skål. Så enkelt, vakkert og godt.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Fylt avokado til fest

Ein fin liten rett til fest eller høgtid. Denne kvalifiserer til nyttår også, om du trenger ein enkel vegansk forrett.

Slik gjør du

Kok tapiokaen etter instruksjonane og skyll den deretter grundig.

Hvite tapiakoperler i en glasskål.

Tapiokaperler tar svært lett til seg smaken til retten den blir brukt i. Dei er kvite, og nesten gjennomsiktige etter koking.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Hell soyaen på tapiokaperlene og la dei trekke i nokre timar, gjerne over natta.

Brune tapiakoperler i en glasskål - etter at de har stått i soya noen timer.

Tapiokaperlene tar farge til seg like godt som smak. Her har dei stått i soya nokre timar.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Krydre havrefraiche med litt peparrot, salt og pepar.

Skjær agurken i tynne skiver på langs.

Del og ta ut kjernen av avokadoen. Ta vare på skalet.

Ha litt havrefraiche i botnen av skalet.

Grill agurkskivene og avokadoen i ein tørr panne på høy varme, så de får litt overflate.

Legg deretter mindre bitar, som salat, i avokadoskalet.

Topp med småbitar av grilla avokado og grilla agurk.

Topp vidare med tapiokaperler og plukka dill.

Riv til slutt litt peparrot over.

Tips

Tapiokaperler får du kjøpt i asiatiske matbutikkar.

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE