NRK Meny
Kamskjell med 3 x gulrot

Gulrotpuré, kokte gulrøtter og rå gule gulrøtter i lange, tynne strimler er tilbehøret til stekte kamskjell.

Foto: Eva Rados / SVT

Stekte kamskjell med 3 x gulrøtter

– Dette er en superenkel oppskrift, sier Niklas Ekstedt. Tilbehøret med gulrøtter lager du først, og kamskjellene stekes på høy varme rett før de skal serveres.

Slik gjør du

Skrell gulrøttene. Del tre oransje gulrøtter i små jevnstore biter og kok dem møre. Skjær de to andre oransje gulrøttene i skrå biter og kok dem al dente (dvs. med tyggemotstand) i ca. 5 minutter.

Skjær de gule gulrøttene i tynne strimler med en potetskreller. Drypp på litt olivenolje og eddik og smak dem til med salt og pepper.

Slå av kokevannet på de møre gulrøttene, men behold litt av væsken i gryten. Bland til en jevn puré med stavmikser og ha i crème fraîche. Smak til med salt.

Legg opp de tre gulrotvariasjonene på hver tallerken.

La kamskjellene ligge ute i romtemperatur en time før steking, slik at de ikke er for kalde. Varm en stekepanne og hell i litt olje. Dryss på flaksalt. Pannen må være så varmt at det freser når saltet kommer på. Stek kamskjellene på høy varme i ca. 1 minutt på hver side. Snu dem når de har fått en gyllen brun overflate. Midten skal fortsatt være rå. Legg kamskjellene på tallerkenene sammen med gulrøttene og server med en gang.

Tips

Niklas' forslag til hovedrett:


Dessert:

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT