NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Lammeracks med bacon, tomat og chimichurry

Det er lettvint når maten stekes i en form i ovnen. Sausen lager du fort når kjøttet står og hviler.

Foto: Eva Rados / SVT

Lammecarré med bacon, tomat og chimichurry

Niklas Ekstedt er i gang med en treretters middag. Hovedretten er lammecarré med en enkel søramerikansk saus med hvitløk, bladpersille og olje. Sausen kalles chimichurry.

Slik gjør du

Skjær baconet (sideflesket) i tykke skiver og legg i bunnen av en ildfast form. Skjær striper i fettranden på lammecarréene. Varm oljen i stekepannen og salte og pepre rett i pannen. Legg lammekjøttet i pannen med fettsiden ned og stek til det har fått fin farge.

Legg lammekjøttet på baconet i den ildfaste formen. Legg hele klasen med tomater i stekepannen og stek en kort stund. Legg tomatene over i den ildfaste formen. Ikke vask stekepannen, men sett den til side til senere bruk.

Del løkene grovt og behold skallet på. Legg løkene sammen med lammet og topp med friske urter. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av lammet. Sett formen i ovnen på 150 °C til kjøttet har fått en temperatur på 55 °C. Da er kjøttet rosa. Hvis du ønsker mer gjennomstekt lam venter du til temperaturen i kjøttet er 65 °C.

Chimichurry
Når lammet er ferdig i ovnen passer det godt å lage sausen - chimichurry. Skrell hvitløksfeddene og støt dem i en morter med litt havsalt i flak. Hakk persillen og støt den i morteren også. Hell i eddik. Ha olivenolje i stekepannen der lammet ble stekt. La oljen varmes opp og slå den over hvitløken og persillen i morteren.

Server lammet med chimichurry.

Tips

Oppskrift på forrett:


Oppskrift på dessert:

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT