Eggekake med råstekt asparges

Eggekake med asparges og persille. Skåningene bruker vanligvis stekt flesk, ikke grønne asparges.

Foto: Fra tv-serien Niklas' mat / SVT

Eggekake med råstekt asparges

Niklas Ekstedt byr på en skånsk spesialitet: Äggakaka. Det ligner både på eggerøre og pannekake, men er ingen av delene. Niklas lager den med råstekt asparges i stedet for stekt flesk.

Slik gjør du

Begynn med å blande egg og mel til alle klumpene er borte. Ha i melk og salt og visp til en jevn røre. Røren kan gjerne stå og svelle et par timer eller over natten.

Varm opp en jernpanne og ha i litt smør. Når smøret er lysebrunt has røren i. La den sette seg. Rør forsiktig med en tresleiv, fra kanten og innover. Stek kaken på 200 °C i ti minutter i stekeovnen. Pass på at håndtaket på pannen tåler varmen.

Brekk av den nederste delen på aspargesen. Finhakk sjalottløken. Stek aspargesen i olje, når aspargesen begynner å bli myk har du i litt smør.

Server eggkaken i pannen. Legg på aspargesen og strø over hakket persille.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT