Karamellisert eplekake

Eplekaken serveres med vispet krem eller vaniljeis.

Foto: Fra tv-serien Niklas' mat / SVT

Karamellisert eplekake

Når du lager denne eplekaken må du passe på at stekepannen tåler varmen i stekeovnen. Oppskriften på eplekake er fra Skåne, og starter med at du karamelliserer eplene.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 °C.

Skjær eplene i skiver.

Smelt muscovadosukker, sukker og smør til karamell i en stekepanne. Stekepannen må kunne settes i ovnen. Det vil si at det ikke er en panne med plast eller tre. Legg i epleskivene.

Lag røre ved å vispe egg og sukker luftig. Bland mel og bakepulver og rør det inn i røren. Rør inn crème fraîche. Hell røren over epleskivene og karamellen og sett det i ovnen. Stekes i ca. 20 minutter.

Sjekk at kaken er ferdig ved å stikke spissen av en kniv midt i kaken. Hvis det ikke fester seg noe røre, er kaken klar.

La kaken hvile i 10-15 minutter og snu den så opp ned på et kakefat.

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT