NRK Meny
Hel uer med krydret kokosfyyll

Fyllet puttes inn i fisken og buken lukkes igjen med kjøttnåler.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Hel uer med krydret kokosfyll

Hele fisken, med hode og hale, stekes i stekeovn. Men først blir den fylt med kokos, sitrongress, koriander og søt chilisaus.

Slik gjør du

Ueren renses for innvoller og legges på bakepapir på en stekeplate. I den siden som vender opp skjæres det 4-5 gode snitt i skinnet og så gnis fisken inn med salt og hvitløk.

Frisk kokos rives på den grove siden av rivjernet.

Sitrongresset skjæres helt, helt fint og blandes med kokos, hakket koriander, limesaft og søt chilisaus etter smak. Tilsett eventuelt litt salt.

Ha fyllet i ueren og lukk den igjen med et par kjøttnåler. Fisken stekes i ovnen til den er gyllen og sprø og nesten helt gjennomstekt. Etter fiskens størrelse tar det ca. 25-35 minutter ved 200 °C.

Server ev. fisken med mangosalat, varme tortillas, krydret bønnemos og friterte søtpotetchips.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Flere oppskrifter: Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR