Crostini

Anne Hjernøe lager tre sorter crostini. Den ene er gnidd inn med hvitløk og tomat, den andre er med paprika og hvit geitost og den tredje med parmaskinke, ruccola, semitørkede tomater og parmesan.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Små, sprø crostini

Små, sprø brødskiver med typisk italiensk topping. Parmesan, parmaskinke, ruccola, soltørket tomat, ristet paprika, hvitløk og basilikum.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Brødet ristes gyllent og smøres med olje og drysses med salt. Deretter kan brødet toppes med fyll etter smak.

Forslag til fyll

Gni brødet med et overskåret hvitløkfedd og så med en halv tomat.

Rist strimlet rød paprika i olje i pannen til den er helt mør. Legg paprikaen på det ristede brødet og topp med en god geitost og frisk mynte.

De ristede skivene toppes med ruccola, strimler av parmaskinke, frisk parmesan, en soltørket eller semitørket tomat og litt frisk basilikum.

Tips

Flere oppskrifter: Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR