Salat, parmaskinke og gorgonzola

Anne Hjernøe lager flere små retter når hun inviterer til bords. Denne salaten er en del av hennes italienske servering.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Salat, parmaskinke og gorgonzola

Salat med pinjekjerner, dadler, spekeskinke, pærer og blåmuggost.

Slik gjør du

Salatene rives i biter og legges på et fat.

Pinjekjernene ristes gylne i en tørr panne.
Parmaskinken stekes i store stykker i en god olje til den er gyllen og sprø.
Pærene skjæres i tynne båter og blandes med salaten.
Dadlene skjæres i små biter og fordeles over salaten sammen med små biter av gorgonzola.

Dryss over finhakket vårløk, ristede pinjekjerner og sprø parmaskinke. Hell dressingen over salaten og server den med det samme.

Tips

Hvis du ikke bryr deg om gorgonzola kan den byttes ut med geitost eller parmesanchips. Parmesanchips lages ved å legge revet parmesan i små hauger på bakepapir på en stekeplate. Sett stekeplaten i ovnen ved 200 °C og hold godt øye med den. Når osten blir litt gyllen og bobler tas stekeplaten ut. Når osten er avkjølt har du sprø parmesanchips. Hvis parmesanen står for lenge i ovnen og blir litt for mørk smaker chipsene vondt, brent og bittert. Sørg for å få dem ut av ovnen i god tid.

Flere oppskrifter: Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne