Slik gjør du
Salatene rives i biter og legges på et fat.
Pinjekjernene ristes gylne i en tørr panne.
Parmaskinken stekes i store stykker i en god olje til den er gyllen og sprø.
Pærene skjæres i tynne båter og blandes med salaten.
Dadlene skjæres i små biter og fordeles over salaten sammen med små biter av gorgonzola.
Dryss over finhakket vårløk, ristede pinjekjerner og sprø parmaskinke. Hell dressingen over salaten og server den med det samme.
Tips
Hvis du ikke bryr deg om gorgonzola kan den byttes ut med geitost eller parmesanchips. Parmesanchips lages ved å legge revet parmesan i små hauger på bakepapir på en stekeplate. Sett stekeplaten i ovnen ved 200 °C og hold godt øye med den. Når osten blir litt gyllen og bobler tas stekeplaten ut. Når osten er avkjølt har du sprø parmesanchips. Hvis parmesanen står for lenge i ovnen og blir litt for mørk smaker chipsene vondt, brent og bittert. Sørg for å få dem ut av ovnen i god tid.
Flere oppskrifter: