Eplechutney

Både eplechutney og syltet løk brukes som tilbehør til indisk mat.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Eplechutney

Anne Hjernøe serverer eplechutney til indiske retter.

Slik gjør du

Løkene skjæres i to og så i tynne båter som stekes klare og gjennomsiktige i litt olje i en gryte. Tilsett epler skåret i båter, med skallet på, fikener klippet i tynne strimler og krydderne. Når det har stekt sammen i ca. 4–5 minutter helles eddik og sukker på og hele sulamitten koker til konsistensen er som en god, tykk chutney.

Tips

Chutneyen spises sammen med syltet løk til sprøstekte papadam. Chutney passer genialt godt til det meste av indisk mat og vil derfor være en god følgesvenn til stekt ris, lam i karri og mange andre gode krydrede retter.

Oppskrift:

Oppskrift:

Flere oppskrifter: Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR