NRK Meny
Små, sprø auberginesandwiches

Sprø utenpå, myke inni. Aubergine, parmesan, ansjos og basilikum blir til en lekker liten rett.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Små, sprø auberginesandwiches

To tynne skiver aubergine med parmesan, ansjos og basilikum imellom stekes i olje i pannen. De blir som små, sprø sandwicher.

Slik gjør du

Auberginen skjæres i tynne skiver. Legg skivene på et brett. På annenhver skive legges et tynt stykke parmesan, 1-2 ansjoser og 1-2 blader frisk basilikum. Legg en aubergineskive oppå. De små auberginesandwichene vendes i sammenpisket egg og så i brødsmuler. Så stekes de gylne og sprø i pannen i god olje.

Varmen må ikke bli for høy, steketiden kan godt være forholdsvis lang, så aubergineskivene blir helt møre og bløte og parmesanosten smelter.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR