Hele maiskolber med srirachasaus og ost. Maisen har fremdeles de tørre bladene brettet tilbake.

Grillet mais med hjemmelaget variant av srirachasaus, en smakfull tomat- og chilisaus.

Foto: SVT

Mais på grillen med hjemmelaget sriracha og ost

Bladene på maisen blir et godt håndtak til grilling og spising. Kokk Tareq Taylor grillet maisen med chili- og tomatsaus og revet ost.

Slik gjør du

Kok maisen i lettsaltet vann med bladene på i cirka 15 minutter.

Ta opp maisen og la den avkjøles. Dra bladene tilbake, uten å dra dem av. De blir et godt håndtak som du kan bruke mens du griller maisen. Og det er godt å ha noe å holde i når maisen skal spises.

Skrell løk og hvitløk og skjær dem i grove biter sammen med tomat og chili. Ha alt i en skål og kjør alt sammen med eddik, olivenolje, tomatpuré og vann til en jevn saus med stavmikseren. Smak til med salt.

Grill maisen så den får fin farge rundt hele.

Hell over rikelig med saus og topp med revet ost. Legg lokket på grillen eller legg over litt aluminiumsfolie for å stenge inne varmen sånn at osten smelter skikkelig.

Serveres så snart osten har smeltet.

Tips

Sriracha er en sterk chilisaus laget av solmodne chilifrukter, eddik, hvitløk, sukker og salt. Den er oppkalt etter kystbyen Si Racha i Thailand. I Thailand anvendes sausen hovedsakelig som dippsaus til skalldyr (vanligvis muslinger). (Kilde: Wikipedia)

Oppskrift fra samme episode av TV-serien Hygge i hagen: Stekte gulrøtter med pepperotkrem og krondill

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT