Biter av stekte gulrøtter i flere farger med en hvit dressing servert på et rundt keramikkfat.

Fargerike gulrøtter med en dressing av fløte og saften av pepperrot.

Foto: SVT

Stekte gulrøtter med pepperrotkrem og krondill

Gulrotsalat med pepperrotdressing fra kokken Tareq Taylor. Den er perfekt til bufféen eller grillingen i sommer.

Slik gjør du

Stekte gulrøtter

Vask gulrøttene, men la være å skrelle dem. Legg et par gulrøtter til side. Gni inn resten av gulrøttene med olje og salt og stek dem i varm ovn, 250 grader, i cirka 15 minutter eller til de har fått fin farge. Ta dem ut av ovnen og la dem bli avkjølt.

Syltet gulrot

Skjær de rå gulrøttene du la til side på en mandolin i tynne strimler. Bland dem sammen med eddik, sukker, salt og krondill i en skål. La det stå i minst 15 minutter.

Pepperrotkrem

Bruk en saftsentrifuge til å få saften av pepperroten. Bland pepperrotsaften med kremfløte og smak til med eddik. Eddiken gjør at fløten blir litt tykkere.

Servering

Skjær de stekte gulrøttene i grove biter, ha på pepperrotkrem og avslutt med syltet gulrot. Krondillen kan brukes til pynt.

Tips

Oppskrift fra samme episode av Hygge i hagen: Mais på grillen med hjemmelaget sriracha og ost

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT