Slik gjør du
Stekte gulrøtter
Vask gulrøttene, men la være å skrelle dem. Legg et par gulrøtter til side. Gni inn resten av gulrøttene med olje og salt og stek dem i varm ovn, 250 grader, i cirka 15 minutter eller til de har fått fin farge. Ta dem ut av ovnen og la dem bli avkjølt.
Syltet gulrot
Skjær de rå gulrøttene du la til side på en mandolin i tynne strimler. Bland dem sammen med eddik, sukker, salt og krondill i en skål. La det stå i minst 15 minutter.
Pepperrotkrem
Bruk en saftsentrifuge til å få saften av pepperroten. Bland pepperrotsaften med kremfløte og smak til med eddik. Eddiken gjør at fløten blir litt tykkere.
Servering
Skjær de stekte gulrøttene i grove biter, ha på pepperrotkrem og avslutt med syltet gulrot. Krondillen kan brukes til pynt.
Tips
Oppskrift fra samme episode av Hygge i hagen: Mais på grillen med hjemmelaget sriracha og ost