Koppkake med rabarbrakompott Koppkake er en hurtigbakt kake som kan lages i mikrobølgeovnen på et par minutter. Den trenger litt tilbehør for å føles luksuriøs, så her får den selskap av rabarbrakompott, pisket krem og en karamellring.
Koppkake NRK Mat har testet TikTok-fenomenet koppkake, eller «cake in a cup», som det også kalles. Sleng noen ingredienser sammen i en kopp, ha det i mikroen og voilà du har en porsjonskake på få minutter.
Juledessert i flere lag Med blåbær og bringebær i rød gelé er grunnlaget for desserten lagt. Så kommer lagene med knuste pepperkaker, ostekrem og enda mer bær. Per Sundnes' juledessert passer hele året.
Multekrem på glass Kremen til multene består av hvit sjokolade, fløte, mascarponeost og vanilje. Den serveres ved siden av multene.
Fruktgelé med prosecco Dette er en sommerlig dessert som du kan lage i god tid, perfekt når du skal ha gjester. Den har noen spesielle ingredienser: Prosecco og bergamottsirup. Bergamottsirup lages av sitrusfrukten bergamott som dyrkes i Calabria.
Tiramisini Tiramisu i lite format kaller Nigella Lawson for tiramisini. Hun elsker tiramisu og finner alle slags unnskyldninger for å lage desserten. Denne oppskriften passer når du skal lage tiramisu til noen få.
Ostekake i porsjonsglass Jonathan Romano har jordbærsaft i geleen og bruker tre forskjellige sorter kjeks i kjeksbunnen. Og mellom gelé og kjeks legger han et godt lag ostekrem.
Jordbær med marengs, kokos og mandelkaker Knuste småkaker er verdens beste topping på mange desserter. Tareq Taylor bruker knuste pikekyss og mandelkaker på toppen av sin jordbærdessert.
Bløtkake i glass Lars Erik Vesterdal lager bløtkake i porsjonsglass og fyller den med vaniljekrem, friske bær og et hint av Asia.