Koppkake

Kaka du kan lage på få minutter når du får uventet besøk.

Foto: Hanne Høyland / NRK

Koppkake

NRK Mat har testet TikTok-fenomenet koppkake, eller «cake in a cup», som det også kalles. Sleng noen ingredienser sammen i en kopp, ha det i mikroen og voilà du har en porsjonskake på få minutter.

Slik gjør du

Er det for godt til å være sant? Vi har testet en vanilje- og en sjokoladevariant.

Sjokoladekake

Ha egget i en kopp og visp det sammen. Tilsett sjokoladepålegget, jeg brukte Nutella, og rør. Tilsett så melet til du har en jevn blanding. Ha koppen i mikrobølgeovnen på 700w i 75-90 sekunder.

Topp kaken med litt sjokoladepålegg på toppen og server lunket.

Dom: Jeg synes denne varianten fort ble litt tørr. Derfor er den desidert best varm, og det kan lønne seg å ikke ha den for lenge i mikroovnen.

Vaniljekake

Ha egget i en kopp og visp det sammen. Smelte smøret før du har det oppi koppen. Tilsett resten av ingrediensene og rør til en jevn masse. Ha det i mikrobølgeovnen på 700w i 75 sekunder.

Avkjøl kaken noe, før du mikser sammen melis og melk (eventuelt vann) og har på toppen av kaka. Pynt med det du har og nyt lunket.

Dom: Nam! Dette er kaka som ser minst lekker ut, men som smaker desidert best. Smøret gjør den mye mer saftig og velsmakende enn sjokoladekaka. Denne kan jeg virkelig anbefale, særlig med noen Nonstop på toppen.

Tips

Prøv deg fram. Her er det bare å leke, både med ingredienser og med topping.

Kilde: Hanne Høyland