Slik gjør du
Rabarbrakompott
Kok sammen sukker, syrinblomster, sitron og vann. La det stå og trekke i cirka fem minutter.
Skrell rabarbraen og skjær den i små biter. Sil syrinlaken over rabarbraen og kok den raskt opp. Avkjøles.
Koppkake
Smelt smøret i en stor kopp (minst 2 dl) i mikrobølgeovnen.
Bland egg, melk og de andre ingrediensene direkte i koppen.
Sett koppen i mikrobølgeovnen igjen, og kjør på full effekt 800W i to minutter. Ferdig.
Karamellring til dessert
Dette er en avansert og tidkrevende prosess, men vel verdt det hvis du vil imponere med en vakker presentasjon. Det er også mulig å gjøre det hele mye enklere ved å lage karamell, la den stivne og så brekke den i ujevne biter.
Smelt sukkeret i en stekepanne til du har en gyllen karamell. Hell karamellen på en silikonmatte/bakepapir og la den avkjøles.
Bland den kalde karamellen til et fint pulver i en kjøkkenmaskin.
Klipp ut en sirkel i et papir som er cirka 10–12 cm i diameter (eller bruk en form) og legg denne på en silikonmatte/bakepapir. Plasser et snapsglass eller eggekopp i midten av sirkelen slik at du får et mønster som minner om en livbøye eller glorie.
Pudre karamellen gjennom en sil over formen slik at du får et fint jevnt lag, cirka 2 millimeter tykt over det hele. Fjern formen, papiret, snapsglasset eller det du brukte til å lage mønsteret ditt.
Ved hjelp av en brenner smelter du nå forsiktig karamellen igjen. Og la den avkjøles helt.
Løft karamellen av, veldig forsiktig. Oppbevar på bakepapir på et tørt sted til den er klar.
Montering
Pisk fløten til et mykt skum.
Legg rabarbrakompott i bunnen av en tallerken.
Brekk biter av koppkaken og legg i en ring rundt kompotten.
Pynt med sitronmelisse eller mynte.
Legg en klatt krem i midten og legg deretter en karamellring hvilende på kakebitene.
La kremen «se opp» i midten av ringen.