Demontert ostekake

Ostekake i porsjonsglass med kjeksbunn, ostekrem, gelé og jordbær lag på lag.

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / NRK

Ostekake i porsjonsglass

Jonathan Romano har jordbærsaft i geleen og bruker tre forskjellige sorter kjeks i kjeksbunnen. Og mellom gelé og kjeks legger han et godt lag ostekrem.

Slik gjør du

Del jordbærene i fire. Ha dem i en mikser sammen med sukkeret og bruk grinden, det flate redskapet til miksmasteren. Rør i cirka 2 minutter. Sett jordbærene en natt i kjøleskap. Dagen etter siler du av saften, behold den!

Lag gelé etter anvisningen i pakken og bruk jordbærsaften sammen med vannet. Til sammen skal jordbærsaft og vann utgjøre riktig mengde væske til geléoppskriften. Settes kjølig for å stivne.

Når geleen er stivnet, moses den med en gaffel.

Pisk ost, sitronsaft, vaniljesukker og melis til en luftig masse. Stivpisk fløten og bland den forsiktig med ostemassen.

Knus kjeksen og fordel dem i porsjonsformer eller glass. Fyll på med ostemassen, rørte jordbær og jordbærgelé. Pynt med jordbær.

Kilde: Jonathan Romano i «Gratulerer med dagen!» på NRK1