Fruktgelé med prosecco

Elegant servering av gelé med epler, jordbær en klatt mascarponekrem og kandisert bergamott.

Foto: ITV

Fruktgelé med prosecco

Dette er en sommerlig dessert som du kan lage i god tid, perfekt når du skal ha gjester. Den har noen spesielle ingredienser: Prosecco og bergamottsirup. Bergamottsirup lages av sitrusfrukten bergamott som dyrkes i Calabria.

Slik gjør du

Skrell eplet og del det i terninger. Press sitronsaft over, så de ikke blir brune.

Varm opp halvparten av limonaden i en mellomstor gryte på middels varme. Når limonaden akkurat koker tar du den bort fra varmen.

Ha gelatinen i en bolle med kaldt vann i 4-5 minutter. Klem ut vannet og rør gelatinen inn i den varme limonaden til den er helt oppløst. Rør inn bergamottsirup og resten av limonaden. Sett til avkjøling.

Rens jordbærene og skjær dem i skiver. Ha epleterninger og jordbær i fire glass, helst martiniglass. Hell over geléblandingen så frukten dekkes. Hell på prosecco til glassene er nesten fylt. Rør forsiktig. Dekk glassene med plastfolie og sett dem i kjøleskap i minst 3 timer eller over natten.

Visp kremen til den kan danne små topper. Bruk en metallskje til å blande inn mascarponen. Tilsett vaniljefrøene. Dekk til og sett mascarponekremen i kjøleskapet til den skal serveres.

Tips

  • Oppskrift: Limonade
  • Bergamottsirup kan erstattes med sitron- eller appelsinsirup

Kilde: Gino D'Acampo i TV-programmet «Ginos italienske fristelser»