Slik gjør du
Skrell eplet og del det i terninger. Press sitronsaft over, så de ikke blir brune.
Varm opp halvparten av limonaden i en mellomstor gryte på middels varme. Når limonaden akkurat koker tar du den bort fra varmen.
Ha gelatinen i en bolle med kaldt vann i 4-5 minutter. Klem ut vannet og rør gelatinen inn i den varme limonaden til den er helt oppløst. Rør inn bergamottsirup og resten av limonaden. Sett til avkjøling.
Rens jordbærene og skjær dem i skiver. Ha epleterninger og jordbær i fire glass, helst martiniglass. Hell over geléblandingen så frukten dekkes. Hell på prosecco til glassene er nesten fylt. Rør forsiktig. Dekk glassene med plastfolie og sett dem i kjøleskap i minst 3 timer eller over natten.
Visp kremen til den kan danne små topper. Bruk en metallskje til å blande inn mascarponen. Tilsett vaniljefrøene. Dekk til og sett mascarponekremen i kjøleskapet til den skal serveres.
Tips
- Oppskrift: Limonade
- Bergamottsirup kan erstattes med sitron- eller appelsinsirup