Reneés ribbe med sprø svor og saus Ingrid Espelid Hovigs ribbe lever videre. Kokk Reneé Fagerhøi har latt seg inspirere og høyner det hele med sine egne favorittsmaker.
«Colcannon» – irsk rustikk potetstappe Irsk potetstappe har mye – og myk smak. Også ser den så frisk og fin ut. Du kan se at den smaker eventyrlig godt.
Nøttestek med tyttebær Nøttestek er en av julens beste og mest populære vegetarretter. Denne hjemmelagede steken overgår det meste, og du trenger ikke være vegetarianer for å elske den.
Frisk og fargerik rosenkålsalat Denne rosenkålsalaten er en smaksbombe og fargeklatt på festbordet. Sammen med frisk frukt og en snerten sennepsdressing vil «den norske armen» strekke seg langt for å få smake.
Stekt rosenkål med nøtter og tranebær Rosenkål som er stekt møre på høy varme, servert med tranebær og hasselnøtter.
Hellstrøms juleribbe Det skal helst være perfekt stekt ribbe til jul. Det er ikke så vanskelig å få til. Eyvind Hellstrøm viser oss hvordan vi gjør det i TV-programmet «Kvelden før kvelden». Du får også oppskrift på hjemmelaget rødkål og hasselbackpoteter.
Hjemmelaga pølser og tomatmarmelade Allehånde, ingefær, nellik, muskat, pepper og einebær gir pølsene en smak av jul.
Ribbe med tapenade Familien Lavoll gjør en vri på juleribba. De lager en tapenade som de legger under den sprø svoren når ribba serveres.
Rødbet innbakt i trolldeig Tonje Torvanger ville gjøre noe nytt med rødbeten, og da ble trolldeigen fra barndommen en suksess.
Myke fylte horn Disse myke hornene er veldig gode som formiddagsmat eller som turmat. Du kan variere fyllet med for eksempel litt pizzasaus eller pesto, bruk det du finner i kjøleskapet ditt.
Eple og karamellform med mandeltopping Når eplene blir stekt i smør og karamellsaus må det jo bli godt. Med et sprøtt lokk som smaker av ingefær og kanel er desserten fullkommen. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Kyllingsalat med marinert rødløk En mettende salat med noe sprøtt, noe mykt, noe friskt og noe søtt. Kyllingsalaten serveres med dressing på crème fraîche.
Ørret med asiatiske smaker Lise Finckenhagen lager fisken med paprika, gulrot og brokkoli, men du kan godt bruke asparges, bønner, blomkål, squash, sukkererter og sopp i stedet.
Samisk festmåltid Har du lyst å gjøre noe ekstra ut av middagen i helga? Da kan du prøve flatbiff av rein med reinhaler.
Spagetti bolognese Denne klassikeren har mange varianter. Det sies at sausen har sitt opphav i nærheten av Bologna. En italiensk ragù, eller kjøttsaus, skal koke lenge. Da blir den best.