NRK Meny
Jordskokksuppe

Jordskokksuppe med sprø jordskokkchips, strimler av dadler og sprøstekt spekeskinke.

Foto: NRK

Jordskokksuppe

Lise Finckenhagen har mange forslag til hva du kan putte i jordskokksuppen. Hva med rester av spekeskinke eller pinnekjøtt? Laks og eplebiter? Eller stekte kamskjell? Her er mulighetene mange.

Slik gjør du


Hakk sjalottløk og hvitløk. Skjær jordskokkene i små biter. Smelt smøret i en kasserolle og fres grønnsakene over middels varme uten at de får farge. Tilsett hvitvin og la det koke til det meste av væsken har fordampet før du tilsetter melken. La suppen koke ved svak varme i ca. 20 minutter, eller til jordskokkene er helt møre. Rør av og til.

Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Anrett suppen med sprøstekt spekeskinke, noen små biter av daddel og grovhakket gressløk.

Tips

Det meste passer som tilbehør eller garnityr i denne suppen. Spekeskinke kan erstattes med rester av dampet pinnekjøtt. Et stykke stekt laks med små eplebiter blir også helt nydelig. Eller hva med stekte kamskjell? Smak gjerne suppen til med noen dråper nøtteolje eller trøffelolje.

Får du ikke tak i jordskokker kan du lage samme suppe av sellerirot eller pastinakk.

  • Oppskrift: Lise Finckenhagens jordskokksuppe med epler og sprøstekt chorizopølse

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen på lørdag