Slik gjør du
Hakk sjalottløk og hvitløk. Skrell og skjær jordskokkene i små biter.
Smelt smøret i en kasserolle, og fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir bløt uten å få farge. Tilsett jordskokk og la det surre videre under omrøring i et par minutter. Hell i hvitvinen og kok inn til det meste av væsken har fordampet.
Tilsett kraft, melk og fløte. Kok opp og la suppen koke ved svak varme i cirka 20 minutter, eller til jordskokkene er helt møre. Rør av og til, slik at det ikke fester seg i bunnen.
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Server suppen med ønsket topping.
Tips
- Får du ikke tak i jordskokker kan du lage samme suppe av sellerirot eller pastinakk.
- Suppen kan smakes til med noen dråper trøffelolje - for den som liker den slags.
Lise Finckenhagen har flere varianter av jordskokksuppe.
- Oppskrift: Jordskokksuppe med spekeskinke, strimler av dadler og jordskokkchips.
- Oppskrift: Jordskokksuppe til fest med trøffelolje og kamskjell.