Pasta med italiensk pølse og tomat

Pasta kan varieres på mange måter. Her i følge med krydret pølse.

Foto: Lise Finckenhagen

Pasta med italiensk pølse og tomat

Pasta er enkelt, kjapt og godt. Lise Finckenhagen tilsetter krydret pølse, tomater og frisk basilikum.

Slik gjør du

Sett over lettsaltet vann til pastaen.

Varm en stekepanne (helst med høye kanter) med en klunk olivenolje. Klem pølsefarsen i små biter rett over i pannen. Stek til alt er lett gyllent. Tilsett hakkede tomater og la det syde over middels eller lav varme mens pastaen koker.

Når pastaen er knapt mør, eller helst et lite minutt før, løfter du den rett fra vannet og over i pannen. Det gjør ingen ting om litt av pastavannet følger med. Bland godt og la det hele syde videre til pastaen er klar.

Krydre lett med en liten klype flaksalt og litt kvernet, sort pepper. Bland til slutt inn noen basilikumblader og dryss over revet ost. Serveres straks!

Kilde: Oppskrift fra Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+