Slik gjør du
Tilbered risnudlene som beskrevet på pakken. Rist riskornene gylne i en tørr stekepanne over middels varme. Knus den ristede risen til fint pulver i en morter.
Hakk sjalottløken. Fjern de ytterste, harde bladene på sitrongresset og finsnitt den myke, lyse kjernen. Stek kjøttdeigen i en god klunk olje i en stekepanne over høy varme. Hakk opp kjøttdeigen underveis i stekingen, tilsett sjalottløk, sitrongress og ingefær. Stek videre til alle kjøttbitene er helt gjennomstekte. Skru av varmen.
Fjern stilken på limebladene og finsnitt eller finhakk bladene. Bland limeblader, chiliflak, chilisaus og den malte, ristede risen sammen med kjøttdeigen.
Visp sammen limesaft, fiskesaus og sukker. Smak deg fram til en god blanding. Rør halvparten av blandingen inn i kjøttdeigen sammen med finsnittet vårløk. Rør alt godt sammen og bland til slutt inn koriander, mynteblader og thai basilikum.
Skjær agurk og gulrot i tynne strimler. Bland inn passe mengde av resten av limedressingen med nudlene og server nudlene med «kjøttsalaten». Topp med strimlet agurk og gulrot.
Tips
Kjøttdeig av svin kan erstattes med kjøttdeig av lam eller kyllingkjøttdeig.
Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+