Pizza bianca, hvit pizza stekt på grill

Pizza bianca med crème fraîche blandet med finhakkede urter og hvitløk. På toppen er det pinjekjerner og basilikumblader.

Foto: Trude Janet Maarud / NRK

Hvit pizza på grillen

Hvit pizza eller pizza bianca er en pizza som lages med en crème fraîche- eller rømmesaus i stedet for tomatsaus.

Slik gjør du

Pizzadeig
Rør gjæren ut i vannet. Ha i de andre ingrediensene og elt godt sammen. Dekk deigen med et klede og sett til heving på en lun plass.

Når deigen er hevet til det dobbelte, ca. 1 time, deles den i to emner. Ha litt olje på to stykker aluminiumsfolie og trykk deigen utover folien slik at den blir tynn, ca. 3 mm.

Hver pizza blir ca 30 cm i diameter. Du kan selvfølgelig lage en stor pizza også.

Legg folien med deigen på en grill, og stek den i ca. 2 minutter under lokk.
Ta ut bunnen, løsne den fra folien, og snu den opp ned.

Fyll
Bland crème fraîche med finhakkede urter og hvitløk, og smak til med salt og pepper.

Pizza bianca
Fordel fyllet på pizzabunnen. Dryss på parmesan. Strø pinjekjerner og basilikumblader på toppen. Sett pizzaen tilbake på grillen, og stek under lokk til osten er smeltet og bunnen er blitt sprø i kantene. Ca. 6 min.

Server umiddelbart med litt god olivenolje og nykvernet pepper.

Tips

Bruker du gassgrill er 350 °C passe.
Her er et forslag til en annen god pizza om du foretrekker en med tomat: Pizza Margarita på grillen

Kilde: Sverre Sætre i Sommeråpent 2011