Pizza med chorizo, sjampinjong, ruccola og pinjekjerner

Pizzaen er toppet med skiver av chorizo, som gir en ekstra god og krydret smak.

Foto: Rolf-Anders Vollan / «Det glade kjøkken»

Pizza med chorizo

Pizza hører helgen til, og kan varieres i det uendelige, med ulike type bunner, hvit eller rød pizzasaus, og ulike typer toppinger. I denne oppskriften er det bitte litt grovt mel i pizzabunnen. Dette gir den mer tekstur og den metter litt ekstra. Oppskriften rekker til to pizzaer.

Slik gjør du

Pizzabunn

Ha mel, salt og tørrgjær i en bakebolle. Tilsett kaldt vann og elt deigen i 20 minutter ved hjelp av en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Vi bruker kaldt vann i denne oppskriften, siden deigen kommer til å øke med 1 grad i minuttet gjennom eltingen. Deigen er ferdig eltet når den er elastisk, og du kan dra en flik av deigen uten at den ryker.

Dekk til bollen med et lokk eller plast og la deigen heve i rundt 1 ½ time i romtemperatur.

Pizzasaus

Lag pizzasausen mens deigen hever. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløkfeddene. Skrap ut frøene i chilien og finhakk den. Surr sjalottløken, hvitløken og chilien i en liten kjele i en raus klunk med olivenolje, til løken begynner å bli myk. Pass på at hvitløken ikke blir brent. Ha i rødvinseddiken og la den frese noen sekunder før du har i boksen med hermetiske tomater. Tilsett oregano, timian, sukker, salt og pepper, og la sausen koke i 30-45 minutter til den tykner og blir mer konsentrert i smaken. Smak deg frem til riktig mengde salt.

Sett stekeovnen på 300 grader, vanlig over og undervarme. Har du pizzastein eller pizzastål setter du det inn nest øverst i ovnen. Bruker du vanlig stekebrett setter du det inn nest nederst i ovnen.

Montering

Skjær mozzarellaen, chorizoen og soppen i skiver. Cherrytomatene deler du i to.

Ha pizzadeigen over på et melet underlag, og del den i to like store deler. Trykk hvert emne lett utover til flate bunner (eller bruk et kjevle). Ved å bruke hendene vil du beholde mye mer av luften i deigen, men det krever også mer teknikk.

Er du ikke en veldig erfaren pizzasteker, eller dersom du skal steke på et stekebrett, kan du legge bunnene over på et bakepapir.

Smør pizzasausen utover bunnene. Fordel utover mozzarella, chorizo, sopp og cherrytomater.

Forflytt pizzaen over på stekebrettet, pizzasteinen eller -stålet som står i ovnen. Stek pizzaen i 7-9 minutter, til den er gyllen. Ha rucolaen over den nystekte pizzaen, og dryss over pinjekjerner. Del opp pizzaen og server umiddelbart.

Kilde: Rolf-Anders Vollan «Det glade kjøkken»