Chicago Deep pan pizza med amerikanske flagg plantet midt i

«Chicago style deep pan pizza» – saftig, og garantert god stemning.

Foto: Jacob Snedevig / DR

Chicago deep pan pizza

Er dette pizza eller pai? Eller en super mellomting?
Dette er uansett en høy og sjelden saftig pizza fra Chicago med massevis av glad ost.

Slik gjør du

Deig

Bland tørrgjæren i lunkent vann. Tilsett sukker og la blandingen stå i 15 minutter til den bobler litt.

Elt deigen sammen med de andre ingrediensene (lettest med en mikser).

La deigen heve tildekket i en time.

Elt den godt, kjevle ut til riktig form.

Legg deigen den i en høy springform eller en jernpanne med høye kanter.

Fyll

Legg pizzafyllet på i følgende rekkefølge:

Oppskåret provolone i skiver legges i bunnen. Så et lag med fersk mozzarella i små biter.

Legg så på oppkuttet italiensk pølse. Deretter fast mozzarella, tomatsaus, revet parmesan og litt olivenolje.

Tomatsaus

Hakket løk og hvitløk surres i olivenolje sammen med hakket fersk oregano og litt chili.

Tilsett så noen bokser med hakkede tomater. La det putre stille i ca. 30 minutter.

Rørt godt med en stavmikser, så smaker du til med salt, pepper og litt sukker.

Sett sausen til avkjøling.

Steking

I motsetning til en vanlig pizza som blir ferdig på et par minutter, tar denne en halvtime i stekeovnen på 220 grader.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR