Slik gjør du
Deig
Bland tørrgjæren i lunkent vann. Tilsett sukker og la blandingen stå i 15 minutter til den bobler litt.
Elt deigen sammen med de andre ingrediensene (lettest med en mikser).
La deigen heve tildekket i en time.
Elt den godt, kjevle ut til riktig form.
Legg deigen den i en høy springform eller en jernpanne med høye kanter.
Fyll
Legg pizzafyllet på i følgende rekkefølge:
Oppskåret provolone i skiver legges i bunnen. Så et lag med fersk mozzarella i små biter.
Legg så på oppkuttet italiensk pølse. Deretter fast mozzarella, tomatsaus, revet parmesan og litt olivenolje.
Tomatsaus
Hakket løk og hvitløk surres i olivenolje sammen med hakket fersk oregano og litt chili.
Tilsett så noen bokser med hakkede tomater. La det putre stille i ca. 30 minutter.
Rørt godt med en stavmikser, så smaker du til med salt, pepper og litt sukker.
Sett sausen til avkjøling.
Steking
I motsetning til en vanlig pizza som blir ferdig på et par minutter, tar denne en halvtime i stekeovnen på 220 grader.