Pizza Margarita på grillen

Sverre Sætres pizza Margarita.

Foto: Trude Janet Maarud / NRK

Pizza Margarita på grillen

Denne pizzaen er en klassiker laget til ære for dronning Margherita med det italienske flaggets farger, rødt, hvitt og grønt. Sverre Sætre steker den på grillen. Det går selvfølgelig fint i stekeovnen også.

Slik gjør du

Pizzadeig

Rør gjæren ut i vannet. Ha i de andre ingrediensene og elt godt sammen. Dekk deigen med et klede og sett til heving på en lun plass.

Når deigen er hevet til det dobbelte, ca. 1 time, deles den i to emner. Ha litt olje på to stykker aluminiumsfolie og trykk deigen utover folien slik at den blir tynn, ca. 3 mm. Hver pizza blir ca. 30 cm i diameter. Du kan selvfølgelig lage en stor pizza også.

Legg folien med deigen på en grill, og stek den i ca. 2 minutter under lokk.
Ta ut bunnen, løsne den fra folien, og snu den opp ned.

Pizza Margarita

Fordel tomatene på bunnen. Legg på mozzarellaen og basilikumen, og krydre med salt og pepper. Stek ferdig og server umiddelbart med olivenolje.

Tips

Bruker du gassgrill er 350 °C passe.

Oppskrift:

Kilde: Sverre Sætre i Sommeråpent 2011