Hindbeh

Løvetannblader, løk og sitron serveres med pitabrød.

Foto: SVT

Hindbeh

– Jeg elsket når mamma og jeg plukket løvetannblader ute, som vi senere laget hindbeh med, sier Zeina Mourtada. Hun server løvetannblader og løk i pitabrød, en libanesisk favoritt.

Slik gjør du

Plukk blader av løvetann. Vask dem ordentlig. Skjær bladene i biter. Forvell bladene i varmt vann til de mykner. Sil av vannet og la bladene avkjøles. Press ut så mye væske som mulig fra bladene med hendene. Sett løvetannbladene til side.

Hakk løken i strimler. Varm opp olje og stek løken til den blir gyllen.

Ta bor 2/3 av løken fra stekepannen og sett til side. Den skal brukes senere.

Ha løvetannbladene i pannen sammen med resten av løken. Stek mens du rører. Krydre med salt, smaksett med sitron og fortsett å steke.

Hell løvetannbladene på et fat, legg over løken og server med pitabrød.

Tips

Prøv Zeina Mourtadas oppskrift på pitabrød.

Kilde: Zeina Mourtada i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT