Sommersalat med mathvete, squash, krutonger og grønt i en hvit skål

Poke bowl: Lune korn med løk og dressing sammen med tomatsalat, kål og squash i en bolle.

Foto: SVT

Lekende lett – god og grønn sommer­salat

Mat i en bolle. Så enkelt og godt. Alle ingrediensene kan byttes ut med det du har hjemme og er perfekte å tilpasse etter sesongen.

Slik gjør du

Kok hveten etter anvisning på pakken og hakk løken.

Bland crème fraîche med dijonsennep, sitron, salt og pepper.

Bland den varme hveten med løken. Bland inn dressingen når alt er litt avkjølt og sett til side.

Skjær squash i tynne skiver og bland med 1 spiseskje olivenolje, salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Salt forsiktig for å unngå at squashen blir dvask.

Hakk tomatene i mindre biter. Bland med 2 spiseskjeer olivenolje, pepper og noen dråper sitronsaft.

Riv brødet i biter og stek til det er gyllent i 2 spiseskjeer rapsolje, og ha litt salt på.

Skjær sjalottløken i skiver og stek den sprø i 1 spiseskje rapsolje i cirka 2 minutter, til fargen blir grønnere. Krydre med salt og pepper.

Legg alt i en bolle som små øyer, som på bildet.

Topp med gressløk og persille.

Kilde: Siri Barje – fra TV-serien Sommermat i Falkenberg/SVT