Hopp til innhold

Fargerik fest for smaksløkene

Klar for en skikkelig matfest? La deg rive med, og prøv deg på smakfull mat fra andre deler av verden med oppskriftene fra «Festen etter fasten».

Festen etter fasten byr på alt fra salat, søtt, middag, drikke og dressinger fra hele verden. Matfesten ledes av Rima Iraki (nr. 2 fra høyre) og makker Amir Horori (nr. to fra venstre) I tillegg skal Selma Ibrahim fra NRK Super og Noman Mubashir rapportere fra ulike steder i landet. Bak oppskriftene er Zeina Mourtada.

Festen etter fasten byr på alt fra salat, søtt, middag, drikke og dressinger fra ulike himmelstrøk. Bak oppskriftene er Zeina Mourtada.

Foto: Zeinas Kitchen og Ole Kaland/NRK

Nå kan du virkelig boltre deg i deilig mat og oppskrifter. Den muslimske høytiden og fastemåneden ramadan er snart over. Vi feirer med myke, spicy og smakfulle retter, fin musikk og gjester.

«Festen etter fasten» ser du på NRK1 mandag kveld kl. 20. Det er den svenske kokken Zeina Mourtada som står for årets meny. Har du lyst til å prøve deg på festmaten vi lager, er det bare å skrolle seg nedover:

Smakfull «Alt-i-ett-gryte»

Dressing med agurk og hvitløk

En fargeklatt av en salat

Søtt og nøtt - lag på lag

Drikke til baklavaen

Lager du denne menyen eller noe annet deilig til id-feiringen? Send oss gjerne bilder av det du har laget på bidra.nrk.no/festen. Kanskje dukker bildet ditt opp i TV-sendingen.

Kofte wala salan

Kofte wala salan er en gryterett med kjøttboller og en godt krydret saus. Populær blant både store små. Den serveres gjerne med kokt egg.

Foto: Erik Waage / NRK

Også under selve fasten spiller maten en enormt viktig rolle. Etter solnedgang samler familiene seg rundt festmat og herlige smaker. Få med deg disse herlige oppskriftene også.