Laster innhold, vennligst vent..
Nybakte pitabrød

Ikke ta skrekken av den lange oppskriften, pitabrødene er ikke vanskelige å lage i det hele tatt.

Foto: SVT

Pitabrød

Hjemmebakt pitabrød er så godt! Det finnes ikke noe bedre enn å åpne brødene og fylle dem med noe godt.

Slik gjør du

Løs opp gjæren i lunkent vann, hell i mel, salt og sukker. Kna deigen godt en god stund. Minst 10 minutter for hånd eller maskin, til du får en smidig og elastisk deig. Deigen skal ikke være kompakt, hell i så mye mel at du får en deig som er smidig og lett å arbeide med.

Hell deigen ut på et melet bakebord. (Den trenger ikke heving nå.) Trykk ut 15 boller. Legg dem under to bakeduker eller ett tykt. Dette for at deigen ikke skal få en tørr skorpe. La deigen hvile i 10 minutter.

Kjevle ut hver bolle til et rundt brød på cirka 15 centimeter i diameter. De skal ikke være for tynne, men heller ikke for tykke. Legg brødene mellom to bakeduker. La dem heve i 1,5 time. Det er viktig at brødene får heve så lenge, så de åpner seg i ovnen.

Varm ovnen i god tid til høyeste varme, 275 grader. La ovnen stå på høyeste temperatur i cirka 15 minutter før du steker brødene.

Kle bakeplatene med bakepapir. Vend brødene forsiktig, så undersiden kommer opp på platen. Arbeid forsiktig, så du kikke punkterer det hevede brødet. Stek brødet midt i ovnen. Så fort brødet hever seg lar du det være noen sekunder, så åpner du stekeovnsdøren og snur brødet med en stekespade og lar det steke i 2 minutter til. Brødet skal ikke få farge, det skal bare bli gjennomstekt.

Med det samme du tar brødene ut av ovnen legger du dem under doble bakeduker. Det er viktig at det skjer med det samme, ellers blir de harde. La dem avkjøles under bakeduken.

Pitabrødene serveres med noe godt. Frys de brødene som blir til overs samme dag. De holder seg i fryseren i opp til 4 måneder. Det er bare å varme dem opp i en pose i mikroovnen før de skal serveres.

Tips

Zeina Mourtada serverer pitabrød til den libanesiske retten hindbeh.

Kilde: Zeina Mourtada i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT