Søte nøtteaktige kakene med filodeig. Kjempegode til dessert med en kopp sterk kaffe eller frisk myntete.

Søte nøttaktige kaker med filodeig. Kjempegode til dessert med en kopp sterk kaffe eller frisk myntete.

Foto: Zeinas Kitchen

Lettvint baklava

Søtt, sprøtt og syndig. Baklava er en av verdens mest populære kaker, og kan betegnes som nasjonalkake i mange land i Midtøsten.

Slik gjør du

Rist nøttene i ovnen i cirka 5 minutter på 200 grader. Ta ut og gni dem med et rent kjøkkenhåndkle for å fjerne så mye av skallet som mulig.

Finhakk for hånd eller kjør dem kjapt i en blender.

Bland nøttene med smakstilsettingen.

Ta et ark filodeig og pensle forsiktig med det smeltede smøret. Mens du jobber, dekk over filodeigen du ikke har brukt ennå slik at den ikke tørker ut. Legg et ark til med filodeig over og pensle med litt mer smør før du strør nøtteblandingen over hele arket. Rull så deigen forsiktig som en rullekake og legg den på et fat. Skjær rullene i passe store biter. Hver rull skal altså ha to ark med filodeig før den rulles.

Varm ovnen til 175 grader. Pensle toppen av bitene med litt smør og bak de gylne midt i ovnen i cirka 35 minutter.

Så fort du tar ut baklavabitene heller du forsiktig sirup over i en tynn stråle. Hvor mye du vil ha, er en smakssak.

La bitene stå og kjøle seg litt før du drysser over nøtter.

Ha gjerne på litt mer sirup så nøttene fester seg godt. La de gjerne stå 1-2 dager før servering, da blir de bare ekstra gode.

Tips

Baklava er en deilig søt og klissete kake fra Midtøsten, og nytes aller helst med søt myntete eller en kopp sterk kaffe.

Mynte finnes i alt fra sjokolade, cocktailer og desserter og eksotiske matretter. Den sunneste og enkleste måten å nyte den på, er å drikke myntete.

Mynte finnes i alt fra sjokolade, cocktailer og desserter og eksotiske matretter. Den sunneste og enkleste måten å nyte den på, er å drikke myntete.

Foto: Zeinas Kitchen

Kilde: Zeina Mourtada i Festen etter Fasten