Friterte squashblomster

Friterte squashblomster med chipotleaioli.

Foto: Kenn-Ole Moen / Richard Nystad

Friterte squash­blomster

Friterte squashblomster er en perfekt forrett eller snack. Richard Nystad serverer den med vannmelonsalat ved siden av.

Slik gjør du

Friterte squashblomster

Visp rismel, kikertmel, bakepulver, salt og væske (farris eller øl) til en røre. Tilsett litt etter litt av væsken slik den ikke blir for tynn. Røren må brukes med en gang

Dypp squashblomstene i røren og friter i 3-4 minutter til de er gylne. Legg de friterte blomstene på kjøkkenpapir.

Chipotleaioli

Bland sammen alle ingrediensene i bolle. Serveres som dipp til friterte squashblomster.

Chipotle kan erstattes med chilipasta som harissa eller sambal oelek, men da får du mindre røyksmak.

Vegansk majones: vegenaise

Bland sennep, soya og salt i en høy og smal beholder. Bruk stavmikser og tilsett olje i en tynn stråle litt etter litt, til sausen tykner.

Tips

  • For at squashblomstene skal bli sprø må røren være iskald. Trikset er å ha isbiter i væsken slik den holder seg iskald. Hell væsken igjennom en sil, så ikke isbitene blir med i røren.
  • Du kan fritere all slags grønnsaker. Prøv aubergine, squash, paprika, løk, tofu eller sopp.
  • Tilbehør til de friterte squashblomstene: Vannmelonsalat

Kilde: Richard Nystad