Hopp til innhold

Klar ferdig squash!

Er du så heldig å ha en egen grønnsakshage? Man får gjerne store mengder, og mange synes det er vanskelig å få spist opp all squashen. Her kommer hjelpen.

Søtpotettoast med cashewpesto, squash og granateple

Nå er det sesong for squash. Den vokser fort, og kan fort bli mange og store. Her får du seks sterke squash-anbefalinger.

Foto: Charlotte Nilsen/@veglifecharlie

Squash passer ypperlig i mangfoldige retter. Den er perfekt i gryteretter, pai, panini, wok, på spyd eller ovnsbakt, Ja, til hva som helst, egentlig. Her i pastaretten.

Små pannekaker kan fylles med nesten alle slags grønnsaker, i tillegg til ost og kjøtt. Saftig, sunt og godt.

Hvis du ikke rekker å spise opp all sommersquashen, går det bra å fryse den. Skjær den i skiver eller biter og kok i ett minutt. La det avkjøles før du legger den i fryseren. Bra å ha til høstens og vinterens gryteretter.

Squash har mye kostfiber, men fattig på kalorier. Den har også kalium. folat og vitamin C. Plutselig er brødet både bedre og sunnere.

La deg inspirere av Tyrkia og Midtøsten og lag mezeretter. Smaker like godt som de er lekre å se på.

Toast av søtpotet toppet med squash? Rist skiver i ovnen til de blir myke, og ha på cashewpesto, squash, granateple og vårløk. Godt-godt.

NRK Mat har også flere ypperlige oppskrifter med squash.