Enchiladas fra Marte Olsbu

Enchiladas er fylte tortillas som bakes i ovn med ostesaus på toppen. dette er skiskytter Marte Olsbus oppskrift.

Foto: Kristin Hjelstuen

Enchiladas fra Marte Olsbu

Marte Olsbus favorittoppskrift er enchiladas – fylt med kjøttsaus og cottage cheese, og herlig crème fraîche-saus på toppen.

Slik gjør du

Oppskriften er nok til å fylle cirka åtte store tortillas.

Forvarm ovnen til 250 grader, over- og undervarme. Stek kjøttet, og bland inn tacokrydderet. Bland deretter sammen ostefyllet.

Finhakk jalapenosringer (svakere når man tar bort frøene) og press hvitløksfeddene. Ha alle ingrediensene til sausen, med unntak av crème fraîche og salsa, i en kjele. La det koke opp før du tar det av platen. Etter oppkok tilsetter du crème fraîche og salsa. Rør sammen.

Legg tortillas på benken, og legg en stripe tacokjøtt og en stripe ostefyll på hver. Rull lompene stramt sammen, og legg alle i en ildfast form.

Hell over sausen og strø revet ost over. Stek i 15 minutter – midt i ovnen.

I forbindelse med VM i skiskyting i Oslo 2016 hadde matblogger og skiskytter Kristin Hjelstuen henta inn favorittoppskriftene til flere norske skiskyttere. Oppskriftsserien ble publisert de første ukene i mars 2016.

Tips

Marte Olsbu serverer sine enchiladas med en frisk ruccolasalat. Du kan også servere med tomatsalsa, pico de gallo, guacamole – eller alt sammen. Og visste du at du kan bake dine egne lefser, eller mikse ditt eget tacokrydder?

Kilde: Marte Olsbu og Kristin Hjelstuen/Spis og Yt