Laster innhold, vennligst vent..
Fanny Horn Birkelands iskake

Iskake på mandelbunn med Daim-sjokolade på toppen.

Foto: Kristin Hjelstuen

Iskake fra Fanny Horn Birkeland

Skiskytter Fanny Horn Birkelands favorittdessert er iskake med mandelbunn og sjokoladebiter.

Slik gjør du

I forbindelse med VM i skiskyting i Oslo 2016 har matblogger og skiskytter Kristin Hjelstuen henta inn favorittoppskriftene til flere norske skiskyttere. Oppskriftsserien publiseres de første ukene i mars.

Mandelbunn

4 eggehviter og 200 gram sukker piskes sammen. 150 gram mandler med skall kvernes helt fint i en blender. Bland inn de kvernede mandlene i røren og tilsett eventuelt litt mel (1-2 spiseskjeer).

Smør en rund form (30 cm diameter), og hell oppi mandelrøren. Stekes i 35-40 minutter på 200 grader. Kaken avkjøles etter steking.

Iskake

4 eggeplommer og 100 gram sukker stivpiskes. Kremfløten stivpiskes for seg. Pass på at kremfløten piskes akkurat riktig lenge. (Dersom den piskes for lenge blir resultatet smør.) Bollen skal kunne snus på hodet uten at kremen faller ut. Bland de to rørene forsiktig sammen med en skje til det er blitt en jevn blanding. Hakk opp halvparten av Daimen i passe biter, og bland den inn i røren.

Blandingen (som er hjemmelaget is) helles over den kalde mandelbunnen i rundformen. Hakk opp resten av Daimen og strø over kaken. Kaken settes i fryseren, og er klar så fort isen har stivnet. Det tar cirka tre timer.

Tips

Kaken bør lages dagen i forveien, siden den krever litt tid i fryseren.

Kilde: Fanny Horn Birkeland og Kristin Hjelstuen/Spis og yt