Kylling i mangosaus fra Ingrid Tandrevold Skiskytter Ingrid Landmark Tandrevolds favoritt er kylling i mangosaus, som serveres i pitabrød eller tortilla sammen med friske grønnsaker og guacamole.
Iskake fra Fanny Horn Birkeland Skiskytter Fanny Horn Birkelands favorittdessert er iskake med mandelbunn og sjokoladebiter.
Torsk med bacon og søtpotetpuré Skiskytter Vetle Sjåstad Christiansens favorittmiddag er torsk med bacon og søtpotetpuré. Kristin Hjelstuen serverer den med en enkel salat med tomater, avokado og paprika.
Eksotisk havregrøt fra Tiril Eckhoff Skiskytter Tiril Kampenhaug Eckhoffs vanlige frokost hjemme er havregrøt. Grøten toppes med frosne bær, cottage cheese, chiafrø, valnøtter eller frukt for å få den litt eksotisk.
Matmuffins med gulrot, squash, ost og skinke Disse muffinsene er perfekt å ha i sekken. Osten gjør dem ekstra saftige, og sammen med skinke, squash og gulrot smaker de kjempegodt. Et godt alternativ til brødskiver!
Hamburger med løkringer Dette er favoritten til skiskytter Johannes Thingnes Bø: Hamburger med avokado og løkringer.
Fanny Horn Birkelands favorittpizza Pizza med marinert kylling, ananas og cashewnøtter er favoritten til skiskytter Fanny Horn Birkeland.
Enchiladas fra Marte Olsbu Marte Olsbus favorittoppskrift er enchiladas – fylt med kjøttsaus og cottage cheese, og herlig crème fraîche-saus på toppen.
Vafler fra Tora Berger «Gullvafler» – sprø vafler med rømme, syltetøy og friske bær – er Tora Bergers favorittoppskrift.
Har du menyen klar til 17. mai? Hvis ikke, sjekk Lise Finckenhagens tips. Hun er årets 17. mai-kokk i TV-sendingen «Gratulerer med dagen!» Av Kristin Eriksen
Dronning Maud kake «Hva passer bedre når det skal feires enn en skikkelig dronningkake? Trond Vardehaug Thuen byr på Dronning Maud kake i 17. mai-sendingen «Gratulerer med dagen!» Sprø kjeksbunn, et lag med sjokolade og en luftig fromasj på toppen. Da blir det fest.
Kongeloff Historien om denne loffen går helt tilbake til unionsoppløsningen da dronning Maud hadde med seg sin egen engelske oppskrift på loff. Den ble overlevert til Baker Hansen som deretter leverte loffen til slottet, daglig, fram til kong Olavs død i 1991.
Helt fantastisk eggerøre – Slik lages eggerøren på kokkeskolen, forteller kokk Gard Haugland. Den inneholder masse fløte, og med riktig framgangsmåten blir den ekstra god og saftig.
Potetsalat med egg, syltet rødløk og rabarbra Lise Finckenhagens potetsalat med egg er god lunsj eller lett middag. Dressingen – med en blanding av majones og kefir – er litt sunnere enn den tradisjonelle.