Torsk med bacon og søtpotetpuré - Vetle Sjåstad Christiansens favorittmiddag -

Torsk med bacon, søtpotetpuré og en enkel salat.

Foto: KRISTIN HJELSTUEN

Torsk med bacon og søtpotetpuré

Søtpotetpuré passer ypperlig til torsk og baconet løfter smaken enda noen hakk. Matblogger Kristin Hjelstuen serverer en enkel salat med tomater, avokado og paprika til fisken.

Slik gjør du

Søtpotetpuré

Skrell søtpoteten og del den i små biter. Sett på en kjele med vann og kok til søtpotetene er møre (cirka 8-10 minutter). Ha de ferdigkokte søtpotet-terningene i en foodprosessor sammen med smør og melk. Kjør sammen. Spe eventuelt på med mer melk for ønsket konsistens.

Torsk

Del torsken i filetstykker. Kok opp vann og deretter skru av platen. Sett platen til side og ha i torsken og la den trekke i 7-15 minutter, avhengig av størrelse.

Salat

Skjær opp ingrediensene som er ønsket til en god salat. For eksempel salat, avokado, tomat og paprika.

Bacon

Skjær bacon i små biter og stek i en stekepanne med olje.

I forbindelse med VM i skiskyting i Oslo 2016 hadde matblogger og skiskytter Kristin Hjelstuen henta inn favorittoppskriftene til flere norske skiskyttere. Dette er favoritten til skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen. Oppskriftsserien ble publisert de første ukene i mars 2016.

Kilde: Vetle Sjåstad Christiansen og Kristin Hjelstuen/Spis og yt