Hopp til innhold
Ingrid Tandrevolds kylling i mangosaus

Kylling i mangosaus servert i pitabrød med tortillachips, salat, guacamole, rømme og lime.

Foto: Kristin Hjelstuen

Kylling i mangosaus fra Ingrid Tandrevold

Skiskytter Ingrid Landmark Tandrevolds favoritt er kylling i mangosaus, som serveres i pitabrød eller tortilla sammen med friske grønnsaker og guacamole.

Slik gjør du

Kylling i mangosaus

Skjær opp kyllingfiletene i små biter, og brun dem i en panne med olje og de nevnte krydderne. Legg til side.

Kutt løk, paprika og chili (kutt opp hele chilien og bruk halve nå og resten i guacamolen) i biter, og la det steke på medium varme mens du lager mangosausen.

Kutt opp en mango og bland det sammen med en boks hakkede tomater, saften av en halv lime, salt, pepper og de samme krydderne som du brukte på kyllingen. Pulveriser kyllingbuljongterningen og ha pulveret i sausen. Mos sausen litt med stavmikser, men gjerne la det være litt biter av mango igjen. Smak til balansen mellom salt, surt og søtt med salt, sukker og eventuelt mer limesaft.

Hell sausen over i pannen med løk, paprika og chili og tilsett kyllingen. La alt putre på lav varme til kyllingen er gjennomstekt.

Guacamole

Bland sammen hakket løk, tomat, avokado, chili, limesaft, salt og pepper med en stavmikser til en guacamole.

Tilbehør

Riv ost og sett fram det du har av grønnsaker som sukkererter, agurk, paprika og mais.
Varm tortillas eller pitabrød (eller lag dem selv om du er skikkelig flink), og fyll dem med mangokylling, rømme, ost, guacamole og grønnsaker.

I forbindelse med VM i skiskyting i Oslo 2016 hadde matblogger og skiskytter Kristin Hjelstuen henta inn favorittoppskriftene til flere norske skiskyttere. Oppskriftsserien ble publisert de første ukene i mars 2016.

Kilde: Ingrid Landmark Tandrevold og Kristin Hjelstuen/Spis og yt